Drama/Komedie
|
28.12.18

Ingen er homo i 2. divisjon

Obs! Forestillingen søndag 12. mai er kansellert. // Ingen er homo i 2. divisjon handler om homofili i fotballen og stiller spørsmål ved hvorfor vi ikke har noen åpent homofile fotballspillere i norge, hvorfor ingen står frem, og hva ved det er det som gjør dette så vanskelig?

Spilletid: 40 minutter, ingen pause

Passer for: Voksne

Billetter

Ingen billetter tilgjengelig for øyeblikket.

OM
FORESTILLINGEN

Forestillingen søndag 12. mai er kansellert.
----
Forestillingen Ingen er homo i 2.divisjon setter søkelys på homofili i fotballen og stiller spørsmål ved hvorfor vi ikke har noen åpent homofile fotballspillere i Norge, hvorfor ingen står frem, og hva det er som gjør dette så vanskelig.

Publikum møter karakteren Kristian Andersen som er fotballsupporter for Raufoss Fotball. Kristian er ute på foredragsturnè i regi av Norges Fotballforbund og FRI – foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold. Kristian er leder av supporterklubben 2830 – Gul og Svart, og er selv homofil. Han forteller om en venn fra internett. Eller venn? Han kjenner ham ikke, han vet ingenting om han. Ikke hva han heter, hvor han bor, ikke hvor han spiller. Men han er fotballspiller og han er homofil.

Kristian kaller ham Ingen, etter historien om den greske helten Odyssevs som kalte seg for Ingen for å lure den enøyde kjempen. Da Odyssevs stikker ut øyet på kjempen, roper denne: Ingen har skadet meg! Ingen har blindet meg! Ingen har røvet meg! Og ingen bryr seg.

Ingen spiller i 2.divisjon. Hvem i all verden er han?

Forestillingen er basert på research og samtaler med Raufoss fotballklubb, samt anonyme fotballspillere på nettstedet Geysir.

Skrevet av: Carl Morten Amundsen og Andreas Koschinski Kvisgaard
Regissør:
Carl Morten Amundsen
Skuespiller:
Andreas Koschinski Kvisgaard
Medvirkende:
Ola Magnus Gjermshus
Produksjonsleder:
Maud Monceyron Jonassen
Scenografi og kostyme:
Beate Marie Tindeland
Koreograf:
Emilie Marie Karlsen
Lysdesigner:
Emil Kristoffer mathisen
Plakatfoto:
Knut Anders Sørum
Fotballkoordinator:
Fredrik Greve Monsen