Foredrag
|
22.04.22

Uskyldig dømt - Hvordan er det mulig?

Med den dramatiske vendingen i Tengssaken som bakteppe inviterer Haugesund Teater og Haugesunds Avis til en kveld med fokus på hvordan Justismord kan skje i landet vi forbinder med gjennomsiktighet, sterkt rettsvern og fravær av korrupsjon.

Spilletid: 4 timer, med pause

Passer for: Voksne

Billetter

Ingen billetter tilgjengelig for øyeblikket.

OM
FORESTILLINGEN

Arrangementet vil være en todelt aften og bestå av teaterforestillingen 0+0=4 etterfulgt av en fagsamtale om justismord.

«0+0=4» av og med Thomas Bye er en teatermonolog der Thomas går med lupe inn på Torgersen-, Fritz Moen- og Liland-saken.
Forestillingen er en morsom, rystende lærerik og emosjonell reise i en virkelighet der null bevis pluss null bevis kan bli fire håndfaste punkter for å frata et menneske sin frihet i svært mange år.

Til fagsamtalen stiller et sterkt panel bestående av blant andre advokat John Christian Elden, generalsekretær i advokatforeningen Merete Smith, redaktør Einar Tho og forfatter og journalist Bjørn Olav Jahr.
I en samtale moderert av teatersjef Morten Joachim skal vil belyse rollene forsvarsadvokaten, påtalemyndigheten og media spiller.
Snarere enn en debatt som skal vinnes eller konkluderes i, ønsker vi å belyse hvilke forskjellige perspektiver og avveininger som oppstår i møtet mellom mennesket og system i søken etter det vi forhåpentligvis alle håper å oppnå: rettferdighet og sannhet.

Baren er åpen.
OBS! Spilles kun en dag.

På scenen:

Forestillingen "0+0=4": Av: Thomas Bye og Aslak Moe, Regi: Aslak Moe, Medvirkende: Thomas Bye

Foredrag: John Christian Elden, Einar Tho, Merete Smith, Bjørn Olav Jahr, Thomas Bye, Morten Joachim m.fl.