Nyheter

Vi søker Kostymetekniker/inspisient

Haugesund teater søker kostymetekniker/inspisisent i 55% fast stilling.

Haugesund teater, HAUT, er Nord-Rogalands regionteater. Siden 1986 har vi levert et bredt spekter av forestillinger av nasjonal og internasjonal klasse.
Vår scene, HAUT scene, befinner seg for tiden i leide lokaler i Smedasundet 98, men vil i løpet av få år flytte inn i et nytt lokale tilpasset vår drift.
Haugesund teater er et av Norges 28 institusjonsteatre - finansiert av stat, kommune og fylke. Vårt mandat er å lage scenekunst av høy kunstnerisk kvalitet til glede for publikum i vår region.


Om stillingen:

Stillingen er todelt, med varierte oppgaver innen teaterproduksjon.

Du skal utføre kostymetekniske oppgaver til forestillinger, ved å realisere og ivareta kostymedesigners ide og ønske. Av og til må bestilte kostymer justeres, av og til må det sys her på huset. Kostymene skal også sorteres, vaskes og kanskje strykes.

I tillegg til kostymetekniske oppgaver innebærer stillingen oppgaver som inspisient.

Inspisienten har ansvar for å koordinere prøvedagene for forestillingen. Du vil bli satt til å legge prøveplan og rapportere fra dagens prøver til alle i produksjonen. Inspisienten holder oversikt over tidsbruken til alle involverte i produksjonen.

Vi vil gjennomsnittlig ha 2 hovedproduksjoner i året, og arbeidet vil bli konsentrert rundt disse. Det er stor mulighet for å ivareta en frilanservirksomhet ved siden av.

Stillingen er underlagt produksjonsleder i det daglige arbeidet.

Kvalifikasjoner:

-Relevant utdanning innen kunstfag, design eller håndverk. Erfaring kan kompensere for manglende utdanning

-Kjennskap til ulike materialer, både tekstiler og andre tilvirkningsmaterialer

-Erfaring fra scenekunstproduksjoner

-grunnleggende EL-kunnskap

-førerkort klasse B

Ønskelig:

-kjennskap til ulike tidsepoker og uttrykk

-annen produksjonsteknisk kompetanse er en fordel, som for eksempel lodding, snekring, sveising m.m

Personlige egenskaper

Vi ønsker at du er god på å finne løsninger når situasjonen krever det, og at du er strukturert og har gode kommunikasjonsevner. Du får god kontakt med regissør og kostymedesigner og skjønner deres behov raskt.   Du har ambisjoner og evne til å gjennomføre prosjektene med høy kvalitet og presisjon.

Dette kan vi tilby:

Du blir en del av produksjonsteamet til et av Norges minste institusjonsteatre. Teateret bestreber å holde et høyt kunstnerisk nivå, og har engasjerte og dedikerte medarbeidere.

For å kunne levere på vårt mandat er vi helt avhengige av gode medarbeidere, som ser hva som trengs før dekunstnerne på scenen helt skjønner det selv. For at vi skal få til dette vet vi at vi må sikre trygge arbeidstakere, som får de verktøyene de trenger for å utføre sitt arbeid. Vi er et forholdsvis lite teater, men med høy profesjonsgrad, og vi vet dette krever det lille ekstra av staben. Vi tilrettelegger for dette i praksis ved å gi deg en stor grad av tillit og frihet til hvordan jobben utføres, . Vi har lønn etter gjeldende tariffavtale og ferie hele juli. I tillegg har vi som institusjonsteater en av de beste pensjonsordningene i landet.

Søknadsfrist: 11.juli 2023
Arbeidsgiver: Haugesund teater AS
Arbeidssted: Smedasundet 98, 5525 Haugesund
Tiltredelse: Etter avtale
Ansettelsestype: Fast

Søknaden sendes til hanne@haugesundteater.no
For spørsmål om stillingen ta kontakt med teatersjef Morten Joachim på 974 60 069.