Presserom

God stemning på premieren til Vaffelfisken

Premieren til Reven og Grisungen – Vaffelfisken, fant sted i forgårs den 16. januar kl. 17.00. Den nesten fulle intimscenen var full av god stemning og latter fra publikum.

Forestillingen starter med at Reven har lånt seg en bok på biblioteket om fisk. I denne boken leser de om den vidunderlige, smakfulle Vaffelfisken (som er veldig god med syltetøy) og den skumle, farlige Bartenøkken. Med denne nye kunnskapen, bestemmer de seg for å dra på fisketur. En vaffelfisk kan jo bli inntil 3 kg. Det er mye vaffel! Men! jakten på Vaffelfisken er ikke foruten hindringer. Reven og Grisungen blir satt på prøve opptil flere ganger, men klarer de likevel å fange Vaffelfisk?

Skuespillerne Ida Frisch og Martin Osvold er fornøyd med gårsdagens resultat. “Det var deilig å være i gang med spilleperioden, og vi gleder oss masse til å vise frem denne gærne verden til Haugesund,” sier Frisch. De gleder seg til å treffe Haugesundbarna, de voksne, og håper publikum hygger seg med Reven og Grisen sitt univers.

Både Pia Noreger, ansvarlig for scenografi og dukkene, og Yngve Berven, regissør, har sin debut for sine respektive roller. Haugesund Teater er godt fornøyd med innsatsen til de begge, som har klart å skape en forestilling som gjør oss varm i hjertet og sulten på Vafler.

PÅ SCENEN

Reven: Martin Osvold

Grisen: Ida Frisch

KUNSTNERISK TEAM

Regi: Yngve Berven

Scenografi og dukkemaker: Pia Noreger

Kostymedesign: Nell Knudsen

Rekvisittør: Aslaug Salhus Eriksen

Maskør: Unni Gjerde Jørgensen

Lyddesign: Vegard Fossum

Lyssetting: Ole Frederik Pedersen

Inspisient: Motiejus Kurmis

Manuset er skrevet i samarbeid mellom regissør Yngve Berven, Ida Frisch og Martin Osvold basert på Bjørn F. Rørviks bok.