Presserom

HAUGESUND TEATER LANSERER SESONGPROGRAM FOR 2019/2020

Torsdag 12. september, markerte Haugesund Teater, sin lansering av sesongprogrammet for 2019/2020 på E-Verket. Det ble invitert til fest for å vise frem elementer fra hele sesongen samt feire starten på en spennende, annerledes sesong. Det blir kjærlighet, apokalypse, og undervannsfremtid sammen med vårt nye 2020 team.

Nye ansatte

Sesongen 2020 vil bestå av et eget 2020 team hvor vi har ansatt seks nye personer i kreative roller. Fire skuespillere, en husscenograf og en husdramatiker.

Skuespillere:

Marina Popovic

Rikke Westerlund Lie

Lars August Jørgensen

Henrik Bjelland

Husscenograf:

Signe Gerda Landfald

Husdramatiker:

Kristofer Grønskag

Det er dermed også en ny tid for Haugesund Teater med nye kontorer og et nytt kreativt team.


Forestillingene

En Midtsommernattsdrøm på Tønneloftet markerer åpningen til sesongen 2019/2020 den 24. oktober.

En Midtsommernattsdrøm på Tønneloftet

En Midtsommernattsdrøm på Tønneloftet er Erlend Samnøen og Bjarte Eike sin tolking av den klassiske teksten av Shakespeare.

Dette er historien om bryllupsplanleggingen til Thesevs, hertugen av Athen, som skal gifte seg med Hippolyta, dronningen over amasonekrigerne. Men det er ikke like enkelt å planlegge bryllup når man får besøk av fire ungdommer som blir forhekset av alvedronningen og alvekongen. Det blir kaos. Det blir frustrasjon. Latter. God musikk. Og ikke minst, en hyllest til kjærligheten.

Premiere 24. oktober 2019

Les mer og se rollelisten her: https://haugesundteater.no/forestilling/en-midtsommernattsdrom

KORPS av Knut Nærum

Knut Nærums Ibsenpris-nominerte hyllest til frivillighet er et nært og varmt møte mellom to unge mennesker og miljøet rundt dem. Med nytt korps på hvert spillested!

Det er ikke bare Silje og Emil som blir kjent gjennom korpset. På dugnad treffes foreldre og naboer også, enten de vil eller ikke. I en smeltedigel av følelser, nostalgi, personlig agenda og oppofrende engasjement blir vi kjent med alle de som gjør korps til korps, og vi blir kjent med de som driver frivillighetsnorge. Korps er en teaterforestilling som hyller korpslivet i bygd og by. Knut Nærums Ibsenpris-nominerte tekst er full av varme og humor og gir hvert enkelt korps sjansen til å skinne på scenen i møte med to eminente skuespillere!

Premiere 21. november 2019

Les mer og se rollelisten her: https://haugesundteater.no/forestilling/korps

Fant på i Farta – impro for barn

I «Fant på i farta» lar vi barna bestemme hva skuespillerne på scenen skal spille.

Vi har funnet liv på månen! Alle heter Monsen og hver tirsdag reiser de til jorda for å spise pølser på en bensinstasjon i Haugesund. Improvisasjonsteater vekker fantasien til både store og små! Instruktør og skuespiller Mats Holm er fra teamet som står bak storsuksessen «Billig brus» i Tromsø og har lang fartstid som improvisatør for både voksne og barn. Sammen med et kjerneensemble bestående av Nina Sele, Håkon Karoliussen og Janna Kari Kvinnesland utvikler han vårt impro-konsept for barn i Haugesund.

Fant på i farta blir HAUTS faste månedlige lørdagstilbud for barn og åpner E-verket som HAUTS nye scene på kaia i Haugesund!

Premiere 18. januar 2020.

Les mer og se rollelisten her: https://haugesundteater.no/forestilling/fant-pa-i-farta

En Beretning om Blindhet

Jose Saramago vant i 1998 Nobelprisen i litteratur for «En beretning om blindhet» Nå blir den teater. Hva hadde skjedd dersom det spredte seg en blindhetsepidemi over hele verden? Ville vi klart å bevare roen, eller ville samfunnet brutt ut i voldelig kaos?

Er det vestlige demokratiet bedre rustet til å takle en slik krise, eller er vi like sårbare som hvem som helst andre. Dette er et av spørsmålene Saramago stiller i sitt apokalyptiske univers. HAUT ensemble 2020, vår prisvinnende husdramatiker og vår nye husscenograf kaster seg med dette ut i en visuell, rå og undersøkende reise i apokalypsen.

«En beretning om blindhet» blir vårens hovedproduksjon og inntar Festivitetens hovedscene i februar.

Premiere 6. februar 2020 på Festiviteten.

Les mer og se rollelisten her: https://haugesundteater.no/forestilling/en-beretning-om-blindhet

UBÅT

Hva skjer hvis all isen på jorda smelter? Kanskje vi må bo i ubåter?

UBÅT handler om en verden dekket av hav, om en ubåt i det havet, om en jente inni den ubåten og om håpet i den jenta. Om at de en dag, kanskje skal komme frem. Hun vet ikke hvordan «frem» ser ut og hun vet ikke hvordan verden ser ut på utsiden av ubåten. Men pappa forteller historier om verden som den var før alt ble hav, omm hvor de kom fra og hvor de kanskje skal. Og pappaer snakker sant!

UBÅT er en splitter ny barneteaterforestilling med masse musikk. Det er en fortelling om nysgjerrighet, håp og om å flyte og synke samtidig. Bli med ned i en verden helt utenom det vanlige, som består av det vanligste i verden; havet!

Premiere 18. april 2020.

Les mer og se rollelisten her: https://haugesundteater.no/forestilling/ubaat

Halvs Saga

Bare 12 år dro Kong Halv i viking med sine fryktede krigere, Halvsrekkene. Halv var en mann av ære, som så sine fiender i øynene da han drepte dem. Ære og respekt var ikke bare viktig for ham i kampens hete, men også i sin plass i samfunnet blant menn og kvinner. Ingen skulle tvinges til å gifte seg. Etter 18 år i Viking kommer Halv hjem, men der venter hans stefar Aasmund som har tatt makten i Halvs fravær. Er Aasmund klar til å gi fra seg denne makten.

Bli med inn i Naustet på Bukkøy og få en magisk opplevelse med Lars Henrik Aarnes, Odin Staveland og ensemblet fra HAUT 2020

Les mer og se rollelisten her:https://haugesundteater.no/forestilling/halvs-saga

Ta kontakt med Vilde Bakkevig, markedskoordinator, for mer informasjon om produksjoner og billetter.

Epost: vb@haugesundteater.no

Tlf: 458 45 922.