Monolog
|
17.11.22

Bin Laden: The One Man Show

SE TRAILER

av Tyrrell Jones og Sam Redway

Spilletid: 1 time, ingen pause

Passer for: Voksne

Billetter

Ingen billetter tilgjengelig for øyeblikket.

OM
FORESTILLINGEN

«Mitt navn er Osama bin Mohammed bin Awad bin Aboud bin Laden al Qatani, og jeg skal vise deg hvordan du kan forandre verden»

Osama bin Laden sto bak det største terrorangrepet i moderne historie. Derfor er det kanskje ikke så rart at Vestens historiefortelling om ham har vært preget av ensidige skremmebilder. Navnet hans trigger følelser av frykt og hat, og for mange i Vesten er han skurken - og våre folk heltene. Men stemmer dette bildet? Hvorfor hater ikke hele verden Osama bin Laden?

Ettervirkningene av angrepet på World Trade Center 11.september 2001 var enorme.
Det førte til to store kriger, en rekke nye terrorhandlinger i Vesten, i Afrika og i Midtøsten, og startet en massiv flyktningestrøm til Europa. Det har formet vår sikkerhetspolitikk, vårt verdensbilde og ikke minst vår følelse av trygghet. Fra de grusomme terrorhandlingene vi har sett, lest om, og kanskje selv vært direkte berørt av – til de mindre tingene, som vi i dag tar for gitt. Som pinsetten og shampoflaska i håndbagasjen.

For mange av oss i Vesten var terrorangrepet i 2001 svært overraskende. Men sett i ettertid er det lettere å se at det var et resultat av mange tiårs verdenshistorie og verdenspolitikk.
I Bin Laden: The One Man Show forteller Osama bin Laden sin versjon av historien, og den er kanskje ikke helt slik du hadde forventet den!

«Jeg er ideen Osama. Reis deg. Jeg utfordrer deg!.»

Klassekampen

Bin Laden: The One Man Show har gått sin seiersgang i Storbritannia og USA, og har blitt spilt for alt fra tidligere rådgivere til Presidenten i USA til folk som kjente bin Laden personlig. Ikke minst har forestillingen skapt samtaler og heftig debatt. Kanskje har den også bygget noen broer. Alt vi vet er at du ikke kommer ut fra denne forestillingen med det samme virkelighetsbildet som du kom inn med. Derfor inviterer vi også til en samtale med skuespiller etter hver forestilling.
Du kan trenge en debrief.


Forestillingen produseres av Haugesund teater i samarbeid med Artisan Teater.

Vi gjør oppmerksom på at det er en våpenkopi på scenen.


Regissør: Tyrell Jones, Norsk Co-regissør: Ida Høy, Dramatiker: Tyrell Jones og Sam Redway, Oversetter: Kjetil Falkum, Lysmester: Ole Frederik Melhuus Olderkjær, Produsent Haugesund Teater: Monika Bjerke, Produsent Artisan Teater: Kjetil Falkum, Skuespiller: Thomas Bye


Det gjorde faktisk godt å bli provosert
Klassekampen
Sterkt og tankevekkjande formidla på enkelt, men effektivt vis
Dag og Tid