06.09.2023

Salgs- og leveringsbetingelser

Salgs- og leveringsbetingelsene er oppdatert 08.09.2021, og er gjeldene for alle kjøp som foretas fra og med denne datoen.

Avtalevilkår

Haugesund Teater benytter seg av billetteringsløsningen til Eventim. Det vil si at når du kjøper en billett hos oss, blir ditt kjøp og billettutstedelse håndtert av Eventim (Akersgaten 7, 0158 Oslo, CVR 995 498 057). Når det er sagt er det vi i Haugesund Teater som er ansvarlig for ditt kjøp, og det blir inngått en bindende kjøpsavtale mellom deg som innehaver av billetten og oss i Haugesund Teater så snart Eventim har registrert og mottatt betaling og du har mottatt en ordrebekreftelse. Skulle du oppleve problemer i noen steg av kjøpsprosessen ber vi deg kontakte oss på tlf 52 72 82 22 eller på e-post billetter@haugesundteater.no

Henvendelser direkte til Eventim kan gjøres via e-post til kundeservice@eventim.no og på tlf. 21 95 92 00.

Kjøpsavtalen er underlagt norsk lov, med mindre det finnes ufravikelige regler om forbrukervern som gjelder i landet du har bopel i.

Billettkjøpet

Slik kjøper du billetter fra haugesundteater.no:

1.Søk og finn billett(er)
2.Velg leveringsform
3.Godkjenn salgs- og leveringsbetingelsene
4.Logg inn hvis du allerede er kunde. Hvis du ikke allerede er kunde, kan du enkelt opprette deg selv som kunde
5.Tast inn kundeopplysninger
6. Tast inn eventuell rabattkode/gavekortkode
7.Velg betalingsform
8.Kontrollér at alle opplysninger er korrekte
9.Godkjenn kjøpet

Din ordrebekreftelse kan nå sees på skjermen, og du vil i løpet av få minutter motta din kvittering via e-post.

Levering

Har du kjøpt en e-billett mottar du billetten din på e-post hurtigst mulig etter kjøpet. Om du ikke har mottatt e-posten med billettene innen 2 timer etter gjennomført kjøp, og billetten heller ikke ligger i din søppelpost, ber vi om at du sender en e-post til kontakt@haugesundteater.no.

Har du valgt ”mobilbillett” som leveringsmetode vil du finne en QR-kode på ordrebekreftelsen hvor du kan hente billettene. I ordrebekreftelsen, som du mottar rett etter kjøpet, er også en print@home-billett vedlagt.

Hvis du ikke laster ned billettene dine fra ordrebekreftelsen eller du ikke mottar ordrebekreftelse på e-post, kan du alltid logge inn på din konto og hente mobilbillettene dine.

Dersom du ønsker å få billettene tilsendt, er det Eventim som sender deg disse, mot et gebyr som du finner spesifisert under "Billettgebyr" på denne siden. Eventim sender billetter til hele verden. Hvis du har valgt standard post som leveringsmetode, sendes billettene til deg hurtigst mulig, og de vil være hos deg 5-7 virkedager etter kjøpet. For billetter som sendes til utlandet, må det forventes en leveringstid på opptil 14 dager. Billettene sendes til deg med alminnelig standardbrev til den adressen du har opplyst ved kjøpet. Er det kort tid til arrangementet, sendes brevet med ekspresspost. Vårt strekkodesystem sikrer at den billetten du mottar ikke kan kopieres eller på annen måte forfalskes. Det er derfor ikke nødvendig å sende brevet rekommandert, og du behøver ikke å være hjemme når billettene kommer med posten.

Bemerk at det kan forekomme lengre leveringstid ved særskilte arrangement.

Betaling

Alle priser er inklusiv moms, skatter og billettgebyr, men eksklusive leveringsomkostninger og andre gebyrer. Disse omkostningene fremgår separat og som en del av det samlede beløpet under ordreprosessen før betalingen gjennomføres.

Du kan betale for billettene dine med Visa og Mastercard. All kommunikasjon mellom deg og Eventim foregår kryptert.

Ved betaling med Mastercard eller Visa, håndteres betalingen av CTS Eventim & Co. KGaA, Contrescarpe 75 A, 28195 Bremen, Tyskland, som er et søsterselskap til Eventim.

Billettgebyr, leverings- og administrasjonsomkostninger

Billettgebyret er inkludert i billettprisen.

Du kan velge å få dine billetter tilsendt pr post, og leverings- og administrasjonskostnader kommer da i tillegg til billettpris og billettgebyr. Det er Eventim som er ansvarlig for utsendelse av billetten, og leveringsomkostningene avhenger av hvor billetten skal sendes til. Billetter som skal sendes til Norge ilegges et forsendelsesgebyr på NOK 59 per transaksjon. Forsendelsesgebyr til utlandet er NOK 99 per transaksjon. Kjøper du billetten via Eventims kundeservice ilegges et ekspedisjonsgebyr på NOK 25, uavhengig av antallet av billetter.

Billetten

Billetten, med den påtrykte strekkoden, er ditt inngangsbevis til et konkret arrangement. Billetten er kun gyldig hvis strekkoden er aktivert. Det vil si at billetter som er blitt annullert pga. mistet billett o.l., ikke er gyldige inngangsbevis. Strekkoden aksepteres kun én gang. Billetten kan altså ikke kopieres eller på annen måte forsøkt brukt flere ganger.

Hvis du blir forhindret i å delta på et arrangement kan du gjerne gi billetten videre til noen andre. Det kan være enkelte arrangementer som krever gyldig legitimasjon med bilde i døren (for eksempel scenekort eller studentbevis), det vil i så fall fremgå tydelig på haugesundteater.no og på billetten.

Det er ikke tillatt å bruke eller overføre kjøpte billetter til kommersielle formål, blant annet ved:

-Bruk av billetter som premie i konkurranser eller lignende, uten at det er innhentet tillatelse fra både arrangør og artist.

-Utlevering av billetter hvor utleveringen skjer som betaling for andre ytelser, f.eks. salg av reise, restaurantbesøk, hotellopphold og lignende, uten at det er innhentet tillatelse fra både arrangør og artist.

-Profesjonelt virksomhetssalg eller annen utlevering av billetter, uansett pris.

Det bemerkes spesielt at det ifølge Svartebørsloven er forbudt å søke oppnådd fortjeneste gjennom videresalg av konsertbilletter. (Lov om forbud mot prispåslag ved videresalg av billetter til kultur- og idrettsarrangementer. (2007-06-29).

Bruk eller utlevering av en billett ved kommersielt formål vil føre til annullering av billetten. Vi har rett til å kreve samtlige omkostninger forbundet med annulleringen og å kreve samtlige omkostninger forbundet med annulleringen og som følge av misbruket, som utgjør minimum NOK 500 per billett.

Mistet billett

Dersom du skulle miste billetten din før forestilling fikser vi selvsagt en ny billett til deg. Dersom du har kjøpt billetter via vår webshop, finner du billetten din på Dine Sider. Dersom du ikke har bestilt på nett kan du sende en e-post til billetter@haugesundteater.no så ordner vi det. Vær obs på at vi kun svarer på denne mailen i våre åpningstider hverdager 9-14.

Mottar du ikke billetten din med posten innen forventet leveringstid (se under «Levering»), kan vi skrive ut en ny billett til deg uten omkostning og risiko for deg. Den nye billetten vil ha en ny strekkode, mens den bortkomne billetten blir annullert og kan ikke lengre brukes ved inngangen til arrangementet. NB! Etter 30 virkedager er det ditt eget ansvar om billetten går tapt, og du blir derfor nødt til å betale for gjenutskrivning av billetten. Gebyret for å skrive ut en tapt billett på nytt er NOK 60,- i ekspedisjonsgebyr og evt. forsendelsesgebyr. Dette gjelder ikke e-billetter, disse sender vi selvsagt gratis. Når en gjenutskrivning er gjennomført, er det ikke mulig å angre gjenutskrivningen da de opprinnelige billettene er annullert.

Bytte

Dersom du har kjøpt billetter til en forestilling og ikke har mulighet til å komme, kan du bytte billett til annen dag i forestillingsperioden, mot nytt avgiftsgebyr. NB! Dersom du ønsker å benytte deg av dette må det gjøres før billetten din utløper og i våre åpningstider (hverdager mellom 9 og 14). For å bytte sender du en epost med ordrenummer og ønsket byttedag til billetter@haugesundteater.no.
Vær obs på at du ved bytte først vil motta en reservasjon med link til betaling av gebyr. Billettene sendes så snart gebyr er betalt. Du kan ikke bytte til annen forestilling. Du kan gi billetten videre, forutsatt at det er snakk om en billett til ordinær pris, og det ikke kreves legitimasjon ved inngang (Scenekortbilletter, studentbilletter o.l). Kontakt oss på billetter@haugesundteater.no for bytte av billett.

Avlysning

Et arrangement er avlyst dersom arrangementet ikke gjennomføres. Endringer i programmet, beliggenhet, delvis gjennomføring av arrangementet o.l. er dermed ikke en avlysning og pengene refunderes som regel ikke.

Refundering

Kjøpte billetter refunderes kun ved avlysninger. Selve refunderingen foretas av Eventim på vegne av og etter instruks fra Haugesund Teater. Refunderingen gjøres til det kortet som ble brukt til kjøp av billettene. Pengene skal være tilbake på konto innen tre uker.

Som billettformidler dekker ikke Eventim ditt tap som følge av arrangørens konkurs, avlysning av arrangement eller som følge av andre eventuelle mangler vedrørende arrangementet. Du godtar hermed å ikke kunne rette slike krav mot Eventim.

NB! Billettgebyrer, andre gebyrer, avbestillingsforsikringer og evt. forsendelsesomkostninger betalt i forbindelse med billettkjøpet, refunderes ikke ved avlysninger/endringer.

Det er ingen angrerett for kjøp av billetter på denne nettsiden.

Eventims ansvar

Eventim påtar seg ikke noe ansvar ovenfor deg, med unntak av det som fremgår av de foregående punkter og ufravikelige lovgivning. Eventim kan ikke i noen tilfeller stå til ansvar for indirekte tap eller følgeskader, inkludert ødeleggelser av data.

Personopplysninger

Vi registrerer og anvender personopplysninger om deg i overensstemmelse med vår personvernspolitikk.

Reklamasjon og klagemuligheter

Enhver form for reklamasjon vedrørende selve arrangementet, skal rettes direkte til Haugesund Teater, ettersom vi er din avtalepart. Er det imidlertid noe du er utilfreds med i forbindelse med ditt kjøp av billetter, håper vi du gir oss beskjed på kontakt@haugesundteater.no.

Europakommisjonens klageportal på nett kan også brukes ved innsendelse av en klage. Det er spesielt relevant om du har bopel i et annet EU-land. Klagen innsendes her: http://ec.europa.eu/odr. Ved innsendelse av en klage må du opplyse arrangørens e-postadresse.

Forbehold

Haugesund Teater forbeholder seg retten til å annullere utstedte billetter mot tilbakebetaling av billettens pris og gebyr. Eventim tar forbehold om feil i opplysninger om priser og for utsolgte arrangement.

Haugesund Teater forbeholder seg retten til å endre på plasstildelingen innenfor samme billettkategori, samt flytting til en annen kategori mot å utbetale deg en eventuell prisdifferanse.

Haugesund Teater er selv ansvarlig for billettkjøperens eventuelle direkte tap, hvor dens ansvar foreligger i henhold til norsk lovgivning. Eventims ansvar er i slike tilfeller begrenset til det betalte billettgebyret.