Barneteater
|
14.01.23

UBÅT

SE TRAILER

Hva skjer hvis all isen på jorda smelter? Kanskje vi må bo i ubåter? I UBÅT inviterer vi deg inn i en nesten helt ekte ubåt - og ut på et aldri så lite reiseeventyr!

Spilletid: 1 time og 10 minutter, ingen pause

Passer for: Familier

Billetter

Ingen billetter tilgjengelig for øyeblikket.

OM
FORESTILLINGEN

UBÅTen er tilbake! Like full av herlige karakterer og stemningsfull musikk som da den hadde sin første seilas i 2020.
Dette er en familiefortelling om nysgjerrighet, håp og om å flyte og synke samtidig.

Noen år frem i tid. Kloden er dekket av hav. Lufta kan vi ikke puste inn, den er giftig for mennesker. Midt i dette havet bor Argentina og Pappa, i en ubåt, fullt utstyrt med både et ferskvannsproduserende pumpeorgel, en Tangmelkstasjon og et ekte periskop.

Det høres kanskje litt trist ut, men det er egentlig ikke det, og det er uansett den eneste virkeligheten Argentina kjenner. Dessuten har de jo Lugar, den elektriske ålen som gir ubåten strøm!

Men det er ting som faktisk er litt tirst, og det er at mamma er borte. Hun forsvant mens Mamma og Pappa bygget på en tidsmaskin. Hun forsvant liksom bare ut av tiden!
Nå leter Pappa og Argentina etter «reiseklumper», slik at de kan fikse tidsmaskinen, og kanskje redde Mamma.
Underveis treffer de en liten robotgutt, Vivo, og han kan fortelle Argentina om en virkelighet hun ikke visste hadde eksistert - en virkelighet der mennesker bodde på land, før lufta ble giftig og havet overtok planeten. Kan dette virkelig stemme? Har ikke mennesker alltid bodd i ubåter? Og hvorfor har ikke Pappa sagt noe om dette før? Kan Pappa og Argentina reise tilbake i tid og advare folk? Men hva med Mamma, da?Anbefalt nedre aldersgrense: 7 år

Scenekunst/Periskop

I forfatterens egne ord:
"Scenen som er satt, med klima som et bakteppe, kan kanskje virke dyster på noen og enhver. Men historien jeg vil fortelle er alt annet enn dyster. For som vi ser, gjennom barns øyne er det håp og mot som holder oss flytende. Og dette er deres fortelling."

Regi, Manus, Musikk og Lyddesign: Gunnar Eiriksson, Dramaturg: Kristofer Grønskag, Scenografi og Kostyme: Signe Gerda Landfald, Maskør: Unni Gjerne Jørgensen/Sigrid Teige, Lysdesign: Simon Alvsvaag, Rekvisitør: Endre Mathistad, Lydtekniker: Torleif Helvik.

På scenen: Ane Skumsvoll, Henrik Bjelland, Nina Sele, Oda Østenstad Fjell, Ludvig Herstad.


ei sterk barneforestilling
Scenekunst/Periskop