Nyheter

Kristofer Grønskags "Å telle til null" settes opp i London

Haugesund Teaters egen husdramatiker Kristofer Grønskag er forfatteren bak mange prisvinnende stykker. Et av disse, "Å telle til null", settes nå opp på både The Yard Theatre i London og på Den Nationale Scene i Bergen. Stykkets instruktør i England er regissøren og produsenten Ellie Chadwick, som fikk et noe kaldt, men veldig trivelig, møte med Norge sist uke.

Ellie Og Kristofer

Mange har kanskje allerede fått med seg at vi denne sesongen har vår helt egen husdramatiker, nemlig Kristofer Grønskag. Kristofer tilbringer hele dette året i Haugesund, og skreiv blant annet en liten hyllest til byen etter at han hadde flytta hit. Det kanskje ikke alle vet er at Grønskag er en prisvinnende dramatiker. Foruten å ha forfattet manuset til «En beretning om blindhet», som ble satt opp på Haugesund Teater i februar, har han skrevet prisvinnende stykker som «Satelitter på himmelen» og «Å telle til null». Sistnevnte settes nå opp på både Den Nationale Scene i Bergen og på The Yard Theatre i London. Stykket får på engelsk tittelen «Counting to zero», og blir spilt under festivalen New Nordics Festival, med den engelske regissøren og akademikeren Ellie Chadwick som instruktør. Festivalen programmerer ett stykke fra hvert av de nordiske landene, og «Å telle til null» ble valgt ut som det stykket som skal representere Norge under festivalen.

Vi på Haugesund Teater er selvsagt utrolig stolte over å ha Kristofer her i byen, og det er sikkert dere også. Kristofer er snart aktuell også hos oss med et nytt stykke, denne gang som dramaturg for barneforestillingen «UBÅT», et stykke forfattet av Gunnar Eiriksson. Vi håper vi ser dere der!

Om «Å telle til null»:

«Å telle til null» ble først skrevet for festivalen «Den unge scenen» i 2016, og ble nominert til Ibsenprisen i 2018. Stykket er også oversatt til tysk, og ble longlistet til Deutscher Jugentheaterpreis 2018.

Om Ellie Chadwick:

Ellie Chadwick er en engelsk regissør/produsent og akademiker, som har forsket på teaterspråket. Hun har holdt workshops i England, Europa forøvrig og Asia på bruk av teknologi i forestillinger. Hun har et særlig engasjement for utvikling av multisensoriske teateropplevelser.

Mer om Ellie her