Nyheter

Program Mars

Gi deg hen

Velkommen til Mars!

Med forestillingen "Mars" ønsker vi å utvide og utfordre definisjonen på hva scenekunst kan være. Vi ønsker å skape et rom der publikum får oppleve noe uventet, men også glemme verden utenfor.

Mars er en bar. Mars er en tanke. Mars er en reise i minner.

Forestillingen "Mars" vokser ut av Odin Stavelands kunstnerskap og ønske om å tilby en alternativ inngang til konsert og forestilling. Odin Staveland har siden albumet "Mellom husene" utviklet et særegent og kompromissløst musikalsk univers, og i 2020 fikk albumet "Sillajazz" strålende kritikker. Uttrykket er poetisk, detaljert og en språklig utforskning av emosjoner og ikke minst Odins blikk på samfunnet vi lever i.


Baren Mars

Utdrag fra "MARS"

Vi befinner oss i baren. Karakteren 'Rød øyner' tilbringer ofte sine netter her. Dialogen sier kanskje noe om forestillingen.

RØD ØYNER: Oscar Wilde sa en gang, 'Hvis du skal få en mann til å si sannheten, må du gi ham en maske.' Kunsten gir oss den masken, et trygt rom for sannhet. Hvorfor lagde du denne baren?

BARTENDER:Jeg overhørte en kvinne fortelle om hva hennes opplevelse av kunst er. Jeg ville lage et rom som oppleves som det hun fortalte om.

RØD ØYNER:Ka fortalte hu?

BARTENDER: Hun sa at kunst kan være et overraskende og morsomt sted å være. Hun sa at det er som å løpe etter en drage på stranden og at du får tak i snoren og den helt uventet løfter deg opp fra bakken og opp i luften og fra de høydene dragen løfter deg opp til, kan du se ting på en avstand og annen måte enn det du er vant til. Og fra den avstanden kan du kanskje til og med se dine egne fotspor og omverden i et lys som ikke alltid er like flatterende. Og derfor lære. Jeg ville lage det stedet.
For de aller heldigste

På Mars befinner det seg en restaurant noen heldige utvalgte får oppleve. Om en av de som jobber på Mars spør deg om å bli med, vil vi anbefale deg å si ja.

Mose furunal

Solveig Holthe Bygdnes

Kostymedesigner

3 BAA6 C7 F B2 FE 4692 A26 C 8 A5028 C2 FBAE 4 5005 c

Solveig Holthe Bygdnes kommer fra Harstad og har gått bachelorprogrammet Kles- og Kostymedesign på Kunsthøgskolen i Oslo, der hun ble uteksaminert i 2016. "Mars" er Solveigs tredje produksjon for Haugesund Teater. Hun har tidligere gjort "En midtsommernattsdrøm på Tønneloftet" og "En beretning om blindhet". Solveig manøvrerer mellom film, teater og styling for artister og summerer opp 50 ulike produksjoner. En gjennomgående tilbakemelding fra de som jobber med Solveig er verdien av hennes evne til å tenke på utvikling i karakteren. Solveigs dype kontekstforståelse i kombinasjon med hennes kompetanse innen det oppdaterte motebildet gjør henne til en attraktiv samarbeidspartner.

Victoria Jane Harley

Koreograf

Victoria

Victoria har sin utdannelse fra Universitetet i Stavanger og har gjort flere oppdrag for Rogaland Teater. Victorias forrige koreografiproduksjon ved Haugesund Teater var den VAMPbaserte musikkteaterforestillingen "Våken drøm". I Mars er Victoria med som både utøver og koreograf. Victoria er sentral i å omdanne forestillingens metaforiske grunntone til utøvernes bevegelsesspråk. Med sitt pedagogiske vidd evner hun både å gi våre erfarne dansere faglig utfordring og utvikle kompetansen hos de med mindre erfaring innen moderne dans.

Øyvind Wangensteen

Scenograf og lysdesigner

Wangensteen

Øyvind er en av norges mest ettertraktede lysdesignere. De siste fem årene har han også hatt ansvar for ulike scenografisk konsepter. Øyvind legger selv vekt på at dette da som hovedregel er dersom han kan kombinere lys og scenografi som helhetskonsept. Med sin erfaring fra et hundretalls produksjoner har Øyvind en dypere kontekstforståelse og evner i denne sammenheng å realisere HAUTS visjon om å skape noe unikt. Les mer om Øyvind på:

https://www.nationaltheatret.n...