Nyheter

Sommerhilsen fra Teatersjefen

Magasinbilde

Endelig kan vi slippe høstens program på Haugesund Teater! Og vi gleder oss skikkelig. Med tanke på hvor alvorlig situasjonen har vært hele landet må vi understreke at HAUT har vært heldige. Et hell som kommer den kulturinteresserte Haugalending til gode! Vi har kunnet skyve på våre produksjoner og får med dette en mer tettpakket teaterhøst enn vanlig.

Høsten kommer til å stå i latterens tegn med tankefull undertone, og vi jobber med kunstnere vi er svært stolte av å vise frem. Haugesund Teater fikk så vidt åpnet dørene i vår, men det er til høsten vi virkelig ønsker publikum til byens nye teaterscene – HAUT scene! Vi vil også rette en stor takk til Dramatikkens hus som har valgt å støtte høstens to satsinger på ny norsk dramatikk.

Urpremiére på samfunnssatire av sambygding!
Høstens første storproduksjon er den rykende ferske komedien «Kafka på NAV» av Karmøybu og regissør Leiv Arne Kjøllmoen og hans partner in crime dramatiker Henriette Vedel. Tittelen sier kanskje nok i seg selv med sine referanser til både Kafka’s Prosessen og vårt eget sikkerhetsnett NAV. I tillegg til HAUT2020 står også Haugesund kammeropera på scenen. Vi kan love en underholdende og tankevekkende helhetsopplevelse av de sjeldne.Nypremiére, Science Ficiton og internasjonal suksess.
Etter at våren ble satt på vent fikk vi endelig hatt premiére på den fantastiske science fiction forestillingen for barn, nemlig «UBÅT» av Gunnar Eiriksson. Forestillingene i juni hadde naturligvis et begrenset antall plasser og ble utsolgt på kort tid. I november er den oppe og står igjen. I «UBÅT» blir vi tatt med til et Reodor Felgen-aktig undervannsunivers hvor ubåtens beboere må ta vanskelige valg. Gunnar Eiriksson er i denne produksjonen både manusforfatter, regissør og komponist og har laget en varm, tankevekkende, men actionfyllt forestilling. Vil du gi barna en teateropplevelse de vil huske i lang tid er «Ubåt» tingen.
Etter endt spilleperiode i Haugesund settes UBÅT opp på Nationalteatret på Island.

Underholdningsavdelingen HAUT
I tillegg til høstens to hovedproduksjoner fortsetter HAUT med suksessen «Fant på i Farta», samt de to nyvinningene «LilleLørdag» og «Teatersalong».

I «Fant på i farta» får barna være med å bestemme historien og de modigste får kanskje til og med ta seg en tur opp på scenen. Våre tre tidsreisende improvisatører får både små og store til å le seg skakke. «Fant på i Farta» rakk bare å kjøre 2 forestillinger før publikum måtte holde seg hjemme i en periode. Derfor gleder vi oss skikkelig til å åpne opp tilbudet for barna igjen!

«Lillelørdag» er HAUTs midtuketilbud til Haugalandets quiztørste befolkning. Med Kaptein Lars i spissen vil ensemblet i 2020 lose oss gjennom kvelden med en quiz helt utenom det vanlige. Kaptein Lars beskriver det selv som «en blanding av show og quiz». Baren er oppe både før og etter showet. Vi ønsker at det skal være lett å gå på Haugesund teater!

For de som foretrekker fløyel og rødvin foran øl og latter lanserer vi serien «Teatersalong». På disse kveldene fokuserer vi på et spesifikt kunstnerskap og tilbyr en helaften med både underholdning og personlige bidrag. Først ut er skuespiller og musikalartist Lars Henrik Aarnes, som har spilt store roller i en rekke av folketeatrets oppsetninger og som står på scenen for Haugesund Teater på høstens ’21 hemmelige storsatsning. Kanskje røper vi noe denne kvelden? På høstens andre «Teatersalong» vil teatersjef Morten Joachim snakke om tilblivelsen av «Fire begravelser og et bryllup, spille sanger som ikke fikk plass, men også spille selve forestillingen. Velkommen til en proppfull høst.

Vi er helhjerta for Haugalandet – vi er HAUT!