Presserom

Etablering av HAUT scene

HAUT scene er en realitet. Haugesund Teater har inngått avtale med Per Sigurd Velde og flytter 1. Februar 2020 inn i det som mange kjenner som E-verket på kaien i Haugesund.

Med dette får Haugesund Teater sin første helt egen scene siden teatret ble etablert i 1986! Dette gir oss mulighet til å være herre over vår egen tid, produksjonsprosesser, men kanskje først og fremst vil vi kunne gi publikum en god opplevelse av å komme til nettopp HAUT! Beliggenheten i Smedasundet 98, nært byens uteliv og det oppfriskede sentrum nord er akkurat det vi trenger. Selv ønsker vi å bidra tilbake med scenekunst av ypperste klasse. Det lønner seg å ha kultur i nabolaget!

Parallelt med dette sender Haugesund kommune gode og konkrete signaler om at interessen for å skaffe HAUT sitt eget permanente sted står langt fremme i bevisstheten. Haugesund Teater vil trekke frem bruk av E-verk som et godt eksempel på nytenkning rundt bruk av byens allerede eksisterende bygninger. Det er byutviklende, kostnadseffektivt og miljøvennlig.

Vi håper våre folkevalgte tar turen ned på kaien og blir med oss å tenke kreativt! Å gjøre om et slikt rom til et fullt operativt teater tar litt tid, men i stedet for å vente på millioner av kroner til oppussing tillater vi oss å heller stille spørsmålet: Hva er scenekunst? Derfor er vår første premiere på HAUT allerede 22 februar. Deretter to til samme året. Vi gleder oss til å åpne dørene til det vi mener kan bli en av Haugesunds stoltheter.

Vi er helhjerta for Haugalandet - Vi er HAUT!

--

For mer informasjon og spørsmål, vennligst ta kontakt med:

Morten Joachim

mj@haugesundteater.no

974 60 069