Presserom

Haugesund Teater gjør suksess på nett

Koronapandemien førte til avlyste og utsatte forestillinger også for Haugesund Teater. I stedet for å vente på at en igjen kan åpne teaterdørene, tar Haugesund Teater teateropplevelsen til hjemmekontorene og til nettet. Nyinnspillingen av "En beretning om Blindhet" gir nasjonal oppmerksomhet, og blir godt mottatt av både publikum og media.

Haugesund Teater har denne sesongen 5 fast ansatte skuespillere, som alle var godt i gang med prøvene til vårens barneforestilling på HAUT scene, UBÅT. «UBÅT vil bli satt opp så snart vi kan åpne HAUT scene igjen, men foreløpig vet vi ikke når dette blir. I mellomtiden er det viktig for oss at vi klarer å produsere et alternativ til tradisjonelt teater, som samtidig holder høy kunstnerisk kvalitet.", sier Morten Joachim, teatersjef.

«En beretning om blindhet» er basert på boka av nobelprisvinneren Jose Saramago, og handler om hva som skjer dersom den vestlige verden brått blir utsatt for et virus som medfører blindhet. Parallellene til dagens situasjon er unektelig påfallende, og er en av grunnene til at Haugesund Teater nå velger å lage en alternativ versjon av stykket, på nett.

Stykket spilles inn på skuespillernes respektive hjemmekontor, og legges ut episodevis på teaterets nettsider og på sosiale medier. Allerede etter første episode skaper nyinnspillingen oppmerksomhet, og trekkes frem av Aftenposten som et digitalt alternativ på lik linje med Shaubühne i Berlin og New Yorks BroadwayHD.

Og om krisen skulle bli langvarig, vil det ikke bli stille fra Haugesund Teater fremover: "Vi har allerede flere ideer under utvikling, som kan dras frem om nødvendig.», avslutter Morten Joachim.

2988082 2
2988082 3
2988082 4
2988082 5
Siv Hafstad Grinde
Markeds- og kommunikasjonsansvarlig
2988082 6
Morten Joachim Henriksen
Teatersjef
2988082 7
2988082 8