Presserom

Nå kan du snart oppleve Susanne Sundførs musikk på teaterscenen

Haugesund Teater og Riksteatret samarbeider om Teaterkonsert Sundfør - Life Does Us. Forestillingen får premiere 6.oktober, og på scenen står flere av Haugesunds utflyttede skuespillere.

Ideen til Teaterkonsert Sundfør kom fra Morten Joachim Henriksen, teatersjef ved Haugesund Teater, som pitchet ideen videre til Riksteatret.

“Noen beslutninger er lettere enn andre. Å få lov til å ta tak i Susanne Sundførs sanselige skaperverk og tolke det med teatrets verktøykasse er intet annet enn et privilegium. Fallhøyden er akkurat passe stor – den er abnorm”, sier Morten Joachim.

Lars Henrik Aarnes og Ingrid Jørgensen Dragland skal begge synge Susanne Sundførs sanger på teaterscener i hele Norge i høst. Selve urpremieren skjer i hjembyen Haugesund.

Lars Henrik har vært med i oppsetninger som “Les Miserables” og “The Sound of Music” ved Folketeatret i Oslo, og skal nå altså synge Sundfør.

“Jeg har lenge vært fan av Sundfør, og da blir det ekstra spennende å få stå på hjemmebane og synge hennes magiske musikk. Hun har et helt tydelig særpreg på stemmen sin, så utfordringen vil ligge i å gjøre dette til vår eget, og ikke til en dårlig kopi. Det er også litt spesielt å stå på scenen sammen med Ingrid Jørgensen, som er ei jeg har sett opp til i min egen karriere.”

Sist Ingrid Jørgensen Dragland var å se på en teaterscene på Haugalandet var da Haugesund Teater satte opp “Fra Haugesund With Love” i 2015. Hun er ansatt på Det Norske Teateret i Oslo, men var også å se i NRK-serien “Lykkeland” , som Oddfrid Hellevik.

Sammen med disse to står store stemmer som Mimmi Tamba, Fridtjof Stensæth Josefsen og Ida Göransson.

Fakta og medvirkende:

Urpremiere i Haugesund 6. oktober
Produsert av Riksteatret i samarbeid med Haugesund Teater.
Spilles i Haugesund før turné med Riksteatret til 40 steder høsten 2021.

Av Njål Helge Mjøs. Regissør Helena Wik. Musikalsk ansvarlig Simon Revholt. Musikalsk medskaper Sjur Miljeteig. Scenograf og kostymedesigner Mari Lotherington. Koreograf Stian Vikjord Danielsen. Lysdesigner Ingrid Skanke Høsøien. Lyddesigner Amund Ulvestad. Dramaturg Njål Helge Mjøs. Produsent Wenche Viktorsdatter Paulsen. Med Mimmi Tamba, Lars Henrik Aarnes, Ingrid Jørgensen Dragland, Fridtjof Stensæth Josefsen, Ida Göransson, Marius Trøan Hansen, Trond Peter Stamsø Munch, Elisabeth Mørland Nesset

3094166 2
Siv Hafstad Grinde
Markeds- og kommunikasjonsansvarlig
3094166 3
Morten Joachim Henriksen
Teatersjef
3094166 4