Presserom

Presseinvitasjon: Oppdatert tid! Haugesund Teater mottar en halv million i gave fra Sparebankstiftelsen SR-Bank

Haugesund Teater har fått tildelt en halv million kroner i gave fra Sparebankstiftelsen SR-Bank. Gaven vil bidra til realiseringen av HAUT scene, og overrekkes tirsdag 2.juni klokken 13:30 på HAUT scene. Overrekkelsen skjer ved banksjef i SR-Bank Astrid Thoresen Børresen.

Høsten 2019 flyttet Haugesund Teater inn i nye lokaler i Smedasundet 98.

Lokalene, tidligere kjent som E-verk, huser både kontorer til ansatte og et helt nytt scenerom. Den første forestillingen gikk av stabelen i februar 2020, og ble svært godt mottatt. Men lokalene krever også sitt.

"Vi er veldig stolte over de ærverdige lokalene vi har fått leie her nede på kaien. Lokalene har sin helt egen sjarm, som vi ønsker å beholde, men det er ikke tvil om at vi må gjøre relativt store moderniseringer for at rommet skal fungere som et scenerom", sier Morten Joachim, teatersjef.

Den generøse gaven på 500.000 kroner vil gå til bygging av tribune og stoler, men ikke i tradisjonell forstand. I kommende teateroppsetninger vil nemlig scenerommet være i konstant forandring.

"Vi ønsker at dette rommet skal være et rom der haugalendinger kan komme for å få alt fra en god samtale med noe i glasset, til en solid og samfunnsaktuell teateropplevelse. For å skape et slikt rom har vi valgt å ikke ha en fast scene med nummererte stoler. Vi er utrolig glade for at Sparebankstiftelsen SR-Bank ønsker å bidra til visjonen vår, og det med en så betydelig sum", avslutter Morten Joachim.

Hva: Haugesund Teater og Sparebankstiftelsen SR-Bank inviterer pressen til overrekkelse av pengegave

Når: Tirsdag 2.juni 2020 klokken 13:30

Hvor: HAUT scene, Smedasundet 98, Haugesund