Skuespillere

Ane Skumsvoll

Ane filter Web Res

Ane Skumsvoll - er ansatt som skuespiller, regissør og kunstnerisk rådgiver for teatersjefen. Hun følger teatersjef Morten Joachims åremål, og i denne tiden har Ane permisjon fra sin faste stilling på Den Nationale Scene i Bergen.

Ane Skumsvoll er utdannet skuespiller fra Arts Educational School of Acting i London, og tok senere mastergrad på Teaterhögskolan i Helsingfors. Hun har siden vært tilknyttet teatre i Zürich, Stockholm, Oslo, Trondheim og Bergen. Hun har spilt flere store roller i sin karriere. Fra Ibsens Nora til Brechts Det gode mennesket fra Sezuan. Ane har de senere årene dramatisert og regissert flere helaftens forestillinger. Hun mottok statens kunstnerstipend i 2009, 2010 og 2011, "Frilansprisen" i 2011, og ble i 2017 Nominert til "KOMIPRISEN" for "Beste kvinnelige komiker på scene".

Ane hadde i 2019 store roller "Verda er ein skandale" og "En Midtsommernattsdrøm på tønneloftet" for Haugesund Teater, i tillegg til å ha en større rolle i NRK-serien "22.juli".
I 2020 var hun med i 4 av 5 produksjoner ved Haugesund Teater; UBÅT, En Beretning om Blindhet, Kafka på NAV og improshowet Lillelørdag.

I tillegg til å stå på scenen blir Ane i 2021 å se i storfilmen "Nordsjøen", komedien "Ingenting å le av" samt "Storm". Hos oss blir hun å se i de fleste produksjoner i 2022, og vi er veldig stolt over å ha Ane med oss på laget.