Komedie/Romantikk
|
24.10.19

En midtsommer-nattsdrøm på Tønneloftet

SE TRAILER

Et orkester i verdensklasse, seks fenomenale skuespillere og Stormen-regissør Erlend Samnøen kaster seg over Shakespeares lattervekkende og undrende skuespill på selveste Staalehuset!

Passer for: Voksne

Billetter

Torsdag 24. Oktober
Staalehuset
Fredag 25. Oktober
Staalehuset
Lørdag 26. Oktober
Staalehuset

OM
FORESTILLINGEN

Det har kommet oss for øre at folket på Haugalandet har savnet klassisk teater. Vel - så la oss gi dere det. Men vi vil gi dere mer. Mye mer. Vi vil gi dere en helhetsopplevelse.

"En midtsommernattsdrøm" er William Shakespeares mestspillende komedie og er en symbiose av en forviklingskomedie og et filosofisk skråblikk på den menneskelige natur.

Dette er historien om bryllupsplanleggingen til Thesevs, hertugen av Athen, som skal gifte seg med Hippolyta, dronningen over amasonekrigerne. Forberedelsene til brylluppet ender med forviklinger, da fire ungdommer fra Athen kommer til Thesevs for å be ham bestemme hvem av dem som får gifte seg med hverandre, og da det Thesevs bestemmer ikke faller i god jord hos ungdommene, rømmer de ut i skogen for å leve ut sitt kjærlighetsliv der. Men i skogen bor alvedronningen og alvekongen, og de forhekser ungdommene slik at kjæresteforholdene blir snudd på hodet. Det skaper kaos og vi blir vitne til en frustrerende og lattervekkende kamp om kjærligheten. Og spørsmålet blir: ender det opp med bryllup til slutt? Og hvem gifter seg i så fall med hvem?

Med oss på laget har vi fått fiolinisten Bjarte Eike og The Alehouse Sessions - et musikkensemble som gjør stor suksess rundt om i verden med sine konserter, og som blir hyllet som «uimotståelige» (The Times), «strålende» (The Scotsman) og «eventyrlig uhemmede» (The Guardian). Sammen med et knippe skuespillere fra øverste hylle og regissør Erlend Samnøen, vil de lage en totalopplevelse av musikk, dans, sang og teater på Staalehuset, nærmere bestemt Tønneloftet, hvor de med inspirasjon fra Shakespeares teater, leker seg med interaksjon mellom utøvere og publikum. Det vil bli noe helt utenom det vanlige - en vill og vakker oppsetning. Hvis du ikke lar deg underholde av dette - da kan vi rett og slett ikke hjelpe deg.

PÅ SCENEN

Gunnar Eiriksson

Inga Ibsdotter Lilleaas

Ane Skumsvoll

Stine Robin

Kristian Berg Jåtten

Janna Kari Kvinnesland

Bjarte Eike

Steven Player

Hans Knut Sveen

Helge Nordbakken

Fredrik Bock

Lundberg Johannes

Per Buhre

Thomas Guthrie

Snorre Bjerck

KUNSTNERISK TEAM

Manus og regi: Erlend Samnøen

Scenografi: Olav Myrtvedt

Musikalsk leder: Bjarte Eike

Kostymedesign: Solveig Holthe Bygdnes

Lysdesign: Ingeborg Staxrud Olerud

Maskør: Unni Gjerde Jørgensen

Fotograf: Haakon Nordvik