Historiespill
|
24.06.21

Halvs saga

SE TRAILER

Vikinghistorie er mye mer enn sverd, blod og fakler! Det tror vi ihvertfall. Vi kan jo aldri vite, dette skjedde tross alt for 1300 år siden. Det vi vet er at bare 12 år gammel (eller noe deromkring) dro Kong Halv i viking med sine fryktede krigere, Halvsrekkene. Kong Halv var en kriger av sin tid og han var kjent for å være både modig og råsterk. Etter 18 år i Viking kommer Halv hjem, men der venter hans stefar Aasmund som har tatt makten i Halvs fravær. Er Aasmund klar til å gi fra seg makten?

Spilletid: 1 time og 15 minutter, ingen pause

Passer for: Voksne

Billetter

Lørdag 26. Juni
Naustet, Bukkøy
Søndag 27. Juni
Naustet, Bukkøy

OM
FORESTILLINGEN

Selv om vi ikler oss vikinghjelmer på sportsarrangement og slår oss stolt på brystet over å være etterkommere av Harald Hårfagre og Eirik Blodøks, så er det vel liten tvil om at våre forfedre var brutale krigere.
Plyndring, voldtekter og svik var kanskje mer vanlig enn vi liker å tro. Men det fantes unntak. Kong Halv la sin ære i etikk. De kalte det vel ikke etikk den gangen, men dere skjønner hva vi mener. Ingen i Halvsrekkene skulle voldta. Kvinner og barn skulle behandles med respekt. Og man skulle se sine fiender i øynene når man drepte dem. Slik er altså ettermælet til Kong Halv fra Avaldsnes.
Vi vil fortelle dere historien om Kong Halv slik vi har blitt kjent med ham. Med våre egne nåtidsstemmer.

Haugesund Teater, i samarbeid med Lars Henrik Aarnes, inviterer publikum inn det store vikingnaustet på Bukkøy. Her løftes historien om Kong Halv frem gjennom musikk, sang og fortellerkunst. Og humor.
Ane Skumsvoll, Lars Henrik Aarnes og Vilde Lundal Rossebø formidler fortellingen om Kong Halv gjennom nykomponert musikk av Odin Staveland.

Som regionteater gleder vi oss til å løfte frem denne delen av vår lokalhistorie.
Vi minner om at vi har smittevernsrestriksjoner på antall plasser i Naustet, og oppfordrer publikum til å være ute i god tid med billettkjøp.

Velkommen til Bukkøy i sommer!