Nyheter

Første forestilling på nye HAUT scene utsolgt

Tidreisende

Høsten 2019 flyttet Haugesund Teater inn i egne lokaler i Smedasundet 98. 22.februar 2020 var det klart for premiere på årets improvisasjonsteater for barn, på egen scene: HAUT scene.

Nytt improvisasjonskonsept for barn

Fant på i farta er teateret for barn, der barna selv får være med og bestemme hva som skal skje. Konseptet ser ut til å slå an, og begge forestillingene var utsolgt allerede dagen før premieren.

«Vi var selvsagt veldig spente på mottakelsen av dette på Haugalandet. Improvisasjonsteater er ikke noe man i Haugesund og omegn nødvendigvis er vant til å gå på, men det ser ut til at denne formen for teater er noe folk liker. Det skaper rom for kreative tanker og humor, noe særlig barna er veldig gode på. Fremover vurderer vi å også lage noe lignende for voksne, men i første omgang er det altså barna som er i fokus.», sier Morten Joachim, teatersjef ved Haugesund Teater.

Fant på i farta spilles én gang i måneden i hele år, med neste forestilling 21.mars.

Et nytt samlingssted på Haugalandet

HAUT scene ligger i det som tidligere var kjent som E-verket, og som blant annet huset Matverket. Morten Joachim har en egen visjon for Haugesund Teater på HAUT Scene:

«Med vår egen scene på kaien vil vi gi publikum kortreist kvalitet og gode opplevelser. Nye HAUT scene vil sikre publikum et jevnt tilbud av lokalprodusert scenekunst av ypperste kvalitet.»

Om oppsetningen:

Fant på i farta er Haugesund Teaters faste månedlige lørdagstilbud for barn.

Instruktør Mats Holm er fra teamet som står bak storsuksessen «Billig brus» i Tromsø og har lang fartstid som improvisatør for både voksne og barn. Sammen med et kjerneensemble bestående av lokale skuespillere utvikler han impro-konseptet «Fant på i farta» for barn i Haugesund.

På scenen:

Nina Sele

Janna Kari Kvinnesland

Håkon Karoliussen

Kunstnerisk team:

Regissør: Mats Holm

Scenografi/kostyme: Signe Gerda Landfald

Lyd/lys: Ole Frederik Melhuus Oldekjær