12.05.2022

Instamamma

💜 av Ida Høy og ensemblet 💜

20220505 haut instamamma 2137

KJÆRE PUBLIKUM

Da jeg skulle finne en barne- og familieforestilling til Haugesund Teater ønsket jeg meg noe som kunne si noe til barna om den tida vi lever i - og som var skikkelig morsomt.
Jeg fant ikke et sånt stykke, og tror det skyldes at det skrives for lite komedier for barn. Jeg er egentlig ikke så glad i å skrive dramatikk, men jeg skjønte at vi måtte lage det stykket selv.

Norske barn i 2022 vokser opp i en verden hvor alle har telefon i hånda og smartklokke på armen. Og med det følger sosiale medier og voksnes gale verden rett i ansiktet på dem hver dag. Jeg hadde lyst til å undersøke fenomenet influensere og det spillet de driver med sitt publikum; følgerne, altså oss som ser dem. Jeg mener ganske bestemt at influenserne har en viktig rolle i at barn og unge vokser opp med et større press i dag på å prestere, og å være perfekt i alle henseender.

Jeg lagde noen karakterer og skrev et handlingsresymé med oversikt over de scenene jeg så for meg at vi måtte ha med i denne forestillingen, uten en enste replikk. Og så la jeg dette i fanget på skuespillerne - som har funnet på alt de sier, gjør og synger på scenen – i samspill med meg da.
Å skulle gjenskape alt det rare influenserne driver med på en scene, fører helt klart med seg satire og komikk. Vi lo innmari mye mens vi laget denne forestillingen, fordi syntes vi overdrev så veldig, men hver gang vi sjekka Instagram så vi at virkeligheten var langt mer ekstrem.

Håper dere ler og skremmes!
Ida Høy, regissør og del av dramatiker-teamet

20220505 haut instamamma 1017

Ane Skumsvoll som Instamamma 😍 📸: Dag Jenssen.

20220505 haut instamamma 1749

Familien Instamamma 📸: Dag Jenssen.


INSTAMAMMA - Ane Skumsvoll

SAMANTHA/MARCO - Henrik Bjelland

PAPPA/ISELIN - Thomas Bye

LILLE SOL - Oda Østenstad Fjell


REGISSØR - Ida Høy

SCENOGRAFI OG KOSTYMEDESIGN - Gjermund Andresen

MASKEDESIGN - Helena Marie Andersson

LYSDESIGN - Ole Frederik Melhuus Olderkjær

LYDDESIGN og MUSIKK - Thomas Sæløen

MUSIKK - Thomas Bye (og resten av ensemblet)

REKVISITØR - Marianne Melhuus Olderkjær

TILSKJÆRER OG KOSTYMESØM - Elin Marie Haraldsø

Instamamma instagrafikk lag deg en perfekt dag