Drama
|
18.02.22

En flyktning krysser sitt spor

SE TRAILER

Har du hørt om Janteloven? Vi gir deg historien om en av dens ofre, nemlig Espen Arnakke.

Spilletid: 2 timer, med pause

Passer for: Voksne

Billetter

Ingen billetter tilgjengelig for øyeblikket.

OM
FORESTILLINGEN

Espen er en helt vanlig fyr, født og oppvokst i den nokså mellomstore byen Jante. Han er sønn av en arbeider, som de fleste andre i denne byen. Han går på epleslang, men er dyktig på skolen. Espen vil bli zoolog, helt til han får beskjed om at det duger han ikke til. I stedet mønstrer han på båt og dreper en mann ved Misery Harbour.

Vi har alle et forhold til Jante, om vi er det bevisst eller ikke. Jante er småbyen som holder et fast grep rundt deg fra du vokser opp til du en gang vurderer å dra derfra. Kanskje drar du også, men du kommer alltid tilbake. Jante forteller deg hva du duger til, hva du er skapt til, hva dine foreldre var, er, og alltid kommer til å forbli. Espen prøver å rømme, men ender opp med å drepe et annet menneske.
Ingen vet om det var Jante sin feil, eller om feilen lå i Espen. Jante kommer uansett aldri til å anerkjenne sin påvirkning til mordet. Jante har alltid vært Jante, og sånn er det bare. Det er tryggest sånn.

"En flyktning krysser sitt spor" av Aksel Sandemose er et ruvende verk i norsk litteraturhistorie, opphavet til «Janteloven», og et dybdepsykologisk innblikk i samfunnets undertrykkelse og underkuelse av individet.

Forestillingen er regissert og dramatisert av Ida Høy, husregissør ved HAUT 2022

Vi gjør oppmerksom på at det benyttes scenerøyk under forestilling.

Av Ida Høy og ensemblet

Regissør: Ida Høy, Dramatisering: Ida Høy og ensemblet, Scenografi og kostymer: Gjermund Andresen, Komponist: Odin Staveland, Lysdesign: Simon Alvsvåg, Maskedesign: Helena Marie Andersson

På scenen: Thomas Bye, Mathilde Skarpsno, Henrik Bjelland og Ane Skumsvoll


Team HAUT på og rundt scenen:

Inspisient: Emily Luthentun Produsent: Monika S. Bjerke Teknisk sjef: Ole Frederik Melhuus Oldekjær Lydtekniker: Thomas Sæløen Rekvisitør: Marianne Melhuus Oldekjær Teknisk assistanse: Motiejus Kurmis

Takk til: Stig Morten Sørheim, Krimzkramz


Foto: Dag Jenssen

Trailer: Erlend Bjelland